Akupunktura je jedini lek za bolesnu kičmu

Rus ima jedinstvenu metodu za lečenje diskus hernije bez operacije
July 24, 2020
Besplatan pregled kičme i leđa za vozače kamiona iz Novog Sada i Vojvodine
August 5, 2020
Show all

Akupunktura je jedini lek za bolesnu kičmu

Blog ordinacije Novi život prenosi iskustvo pacijenta, s dugogodišnjom diskus hernijom, koji je posle 25 dana, ostavio štake i na terapiju se dovezao sam, sopstvenim automobilom

Akupunktura je jedini lek za bolesnu kičmu. To misli Nikola I. (43) dok ulazi u ordinaciju Rusa Sergeja Kogaja u Novom Sadu. Pre 25 dana došao je na štakama. Jutros je došao automobilom, koji je sam dovezao.

Dok leži na stomaku, broji iglice, koje mu duž kičme postavlja ruski stručnjak.

Dvanaest. Trinaest. Četrnaeset… Sad će četiri u ramena. I još četiri u vrat. Dvadeset dve.

Juče ih je bilo 19. Prekjuče 25.

Svakog dana je drugačije. https://novi-zivot.rs/rus-koji-je-izlecio-8-000-ljudi-od-bola-u-ledima-otvorio-ordinaciju-u-novom-sadu/

OŽIVLJAVANJE MIŠIĆA

Broj iglica i njihovo dejstvo na njegovo telo Nikola je počeo da proučava sedmog dana terapije.

Prvo je to radio iz dosade. A onda je, shvatio da mu je postalo bolje. Da više ne oseća ubode igala, već reakciju mišića u telu.

Danas će početi u desetom minutu. Zaključio je.

– Prvo ću osetiti vrelinu u desnom tabanu. Onda će posle tri minuta zaigrati levi list. Potom će se sve umiriti. Posle će se probuditi mišići u desnoj butini. A završiće se poigravanjem međurebarnih mišića. Juče je počelo podrhtavanjem u vratu i ramenima. I nastavilo se u velikim mišićima zadnjih loža.

Ta vrelina, to igranje damara, ta blaga grčenja, govore mu da se mišići raduju što u njih ponovo dolazi krv. Što ponovo žive. https://www.facebook.com/novizivotNoviSad/

OBLAČENJE NAJTEŽI DEO DANA

Nikola je preduzetnik. Zbog diskus hernije i bolova u leđima, zapostavio je posao. Porodica je počela da pati, jer nije mogao sam da ode ni do kupatila. Obišao je sve privatne i državne lekare i ordinacije. Išao na rehabilitaciju. I probao sve vrste terapija. Ali, poboljšanja nije bilo.

Kako su godine odmicale bolest je postajala sve teža. Blokirale su mu se obe noge. Vita rebra su bolela tako da nije mogao da spava nikako drugačje osim na leđima.

– Najgore mi je bilo kad sam shvatio da ne mogu da se sagnem. Kad čovek ne može da se sam svuče, niti obuče, nego mora da čeka tuđu pomoć, to je gore od smrti – rekao je Sergeju Kogaju na prvom pregledu.

Sedenje u bilo kom položaju, izazivalo je takav bol, da je zapostavio sve svoje poslovne obaveze.

– Potrošio sam bogatstvo na stolice i fotelje. Ništa nije pomagalo. Na kraju sam sedeo tako što bih poslagao po pet jastuka – objasnio je svoj slučaj.

Ali tako zavaljen, nije mogao da radi. A bol nije prestajao.

Akupunktura je jedini lek za kičmu Ordinacija Novi život Rusa Sergeja Kogaja

IGLICE ŽIVOTA

Za Rusa je saznao iz medija. Došao je pun skepse, ali se nadao čudu. Slušao je s pažnjom šta mu ruski stručnjak govori.

– Eto ne teško. Kičma ne bolit. Niti diskus. Bolit mišići i nervi. Kagda popravim mišiće, bol nestane. Nama nužno dugo vreme. Šest meseci. Posle budeš potpuno zdrav – rekao mu je doktor Kogaj tom prilikom.

S pažnjom je slušao teoriju Rusa korejskog porekla. Govorio je o tome da se kičma iskrivi kad mišići obole, skrate se, izokrenu. Rečju, izobliče. Oni kičmu povlače za sobom. Treba ih vratiti u prirodno stanje, zdravo stanje.

Nije imao šta da izgubi.

– Gore ne može biti – mislio je.

Posle sedmog tretmana, prvi put za pet godina, spavao je bez buđenja. Tada je shvatio da Rusova terapija pomaže. Sad s radošću ide dva puta dnevno da bude izboden iglicama. Ustane samostalno. Sam se obuje i obuče. Vozi auto. I zna da je akupunktura jedini lek za bolesnu kičmu. https://www.021.rs/story/Info/Misljenja-i-intervjui/247955/Kako-je-Rus-Sergej-Kogaj-ostavio-Sankt-Peterburg-zbog-Novog-Sada.html

Posle sedmog tretmana prvi put za pet godina spavao je bez buđenja. Sad samostalno može da se obuje i obuče i zna da akupunktura spasava bolesnu kičmu